Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 14 Vas 2025, 22:37

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 12:13 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.11.08
Amžius:
34
Automobiliai:
BMW E36 318is
Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai: 1995-10
Variklis: 1,8is
Degalai: Benzinas

Problema/klausimas:

Sveiki,
nekursiu naujos temos, parasysiu cia. Masina mano BMW 318is E36 coupe 1995-10.
Apsukos laikosi virs 1000 ant laisvo begio. Praeitais metais keiciau liambda zonda, nes apsukos taip pat kvailiodavo ir duodant gazo atrode jog benzas baigias. Diagnostika nustate, as pakeiciau ir viskas susitvarke. Dabar vel tos apsukos pradejo nenukrist zemiau 1000, tai pakeiciau zvakes. Pakeitus zvakes, trumpam lyg viskas atsigavo, ir dabar jau retkarciais nukrenta zemiau 1000, bet vistiek dirba ne taip kaip turi.

Keiciant zvakes is antro cilindro isemus zvake, buvo apsitepalavus. Dabar susukau naujas, pavazinejau savaite ir issukau ta, kuri pries tai buvo apsitepalavus, bet lyg viskas gerai. Idedu foto ir atsakykit ar gerai viskas su ta zvake.

Paveikslėlis

Taip pat ikeliu video, kad pamatytumet kaip dirba variklis, gal aiskiau bus. Filmuojant kaip tycia, apsukos nebedurniavo, bet va kai leidziasi nuo aukstesniu, matosi kad virs 1000 pristabdo ir tada nukrenta, o dazniausiai buna kad pristabdo ir nebenukrenta, taip ir dirba kazkur 1300 apsuku. Gal kokiu ideju ar patarimu turite?
Dar norejau paklausti, girdejau kad plauna LEV ar oro srauto matuokle? Oro srauto matuoklej ner ten ka plaut, paprasta anga su voztuveliu. O kas tas lev? Laisvos eigos voztuvas? Gal yra kur internete parodyta kaip paciam prasiplauti? Beje, ar man padetu diagnostika nustatyt kas blogai auto?

http://www.youtube.com/watch?v=TRk6Snrgdp8

Daug as cia jums skaitymo prirasiau, bet gal kas atsakysit.

StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 13:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
as zinok db irgi va ta pacia problema bandau isspresti savajai.. :roll: as dariau diagnostika, tai rode kad temp. daviklis, tai pradesiu nuo to, paskui sakiau va snd pasitikrinsiu ar generatorius gerai krauna, nes kai apkrovima padarau, tai labai reaguoja ir pulsavimai kartais prasideda... na zodziu snd lysiu kaip sakant i savo bmw ir ieskosiu bedu :)

StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 15:35 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.11.08
Amžius:
34
Automobiliai:
BMW E36 318is
O tai kas su tuo temp. davikliu blogai gali buti, jeigu temperatura normaliai rodo?
Cia va idedu dar viena video, kur geriau matosi, kaip tos apsukos pas mane stovi. Vaziuojant nufilmavau.

http://www.youtube.com/watch?v=_WPHwiPfBAY

StandartinėParašytas: 09 Bal 2011, 21:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
na pas tave matau pakimba apsukos ir po truputi krenta ane? ir kiek maciau pas tave jau siltas variklis buvo.. na man tai matai kai uzkuriu apsukos durniuoja, nes saltam kai uzkuriu apsukos tai sukyla apie 1500 paskui staigiai nukrenta iki 700 tada vel soksta aukstyn... na tas temperaturos daviklis nesupranta pas mane ar siltas ar saltas varyklis ir jis pradeda sokineti, nes kadangi kol saltas tai turi buti apie 1300 ar panasiai, o jis nukrenta iki 700 kazkur kaip siltam varikliui ir jis purtosi, o kai susyla tai kaip ir normaliai, bet irgi va uzeina va taip, kaip pas tave kartais kai jau siltas variklis... :roll: na kol kas neissprendziau dar tos problemos...
o del LEV tai as jau keiciau ji, aisku naujo nepirkau nes jis kainuoja virs 500 lt is sroto nusipirkau tai normaliau veikia negu pries tai maniskis, bet pries tai as ji gerai prasiploviau...LZ pasikeiciau nauja, nes mano buvo jau mires, nes jis irgi duoda pulsavima...

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 12:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2010.03.30
Automobiliai:
E60 530i M53 2008'
yra 2 temp davikliai. vienas rodo temp skydelis kitas i kompa. jei tau nusprogo tas kur i kompa tai ir nematysi nieko tik jausi. pulsavima ne tik siti dalykai duoda. pulsuoja ir del slangu trukusiu nes ora siurbia per sona. taip pat ir del antifrizo trukumo.

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 13:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
na su slangom tai buvo pas mane kad plyse, tai pasikeiciau ir apziurejau ar kitur netraukia, nuo to tikrai pagerejo, antifrizas visada norma, bet matai pas mane diagnostika meta temperaturos davikli, o butent as ryte kai kuriu, mano nesupranta patcosas ar siltas ar saltas variklis ir tada tai soka aukstai apsukos, paskui zemyn kaip siltam varykliui, tai va db savaitgali zadu ziureti kur tas temp daviklis... o tas daviklis kur sakai eina i kompa, kurioj jis vietoj mazdaug randasi?

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 13:25 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
praplauk LEV ir pasitikrink, ar sklende pati nestringa, ar jos trosas. ar pilnai uzsidaro.

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 17:17 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
ta prasme patikrinti pacio LEV ar sklende nestringa ir ar pilnai uzsidaro? bet nezinau koki trosa turi omeny... :oops: siaip as ja ploviau pries dedamas, mirkiau para laiko zibale, prapuciau... :roll: na as galiu pasakyti kad na pulsavimas tai praktiskai vos kelis kartus papulsuoja, na man kazkaip apsukos letai leidziasi... as savaitgali atjungiau visai LEV ir apsukos kuo puikiausiai reagavo i gazo paspaudima ir greitai nusileidzia, na kaip ir normaliai masinai, tik tiek kad tada apsukos padidejo po atjungimo iki 1200 laisvai eigai... tai snd vel atgal pajungiau LEV... net nebezinau ka dar tikrinti...

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 19:20 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.11.08
Amžius:
34
Automobiliai:
BMW E36 318is
Prasiploviau LEV, apsukos virs 1krpm nebesoka, bet buna papulsuoja zemiau 1krpm. Kas dabar? Liambda?

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 19:58 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
na taip, liambda tikrai pasitikrink, nes man taip pat buvo kai pastoviai pulsavo, pasikeiciau ir db kaip ir normaliai, bet dar truputi papulsuoja, bet gal dar LEV mano bus kaltas, nezinau... o kaip pas tave apsukos greitai nukrenta, normaliai?

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 23:34 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2010.11.08
Amžius:
34
Automobiliai:
BMW E36 318is
Krenta i apacia, pristabdo kaip ir anksciau prie 1krpm ir nukrenta. Viskas susitvarke, kai praploviau lev. Ardydamas, kad praplaut lev, uzmaciau, kad slanga alsuoklio per tris vietas trukus, tai ja irgi pakeiciau, bet nemanau kad jis kazka itakotu apsukoms, nes teoriskai ir be jos galima vaziuot. Tai dabar nukrenta normaliai, bet pulsuoja, krenta nuo 0.8 iki 0.1, buna net uzgesta. Liambda keiciau praeitais metais, nes irgi panasiai buvo, o poto pradejo dar labiau durniuot, kai gazo duodi dusta, atrodo lyg benzas baiges. Tai nelabai tikisi, kad vel parejo. Bet visko gali buti. O jeigu as ja is vis isimsiu, tai jei liambda kalta, turetu viskas susitvarkyt, ane? Nes maciau chebra, be liambdos vazineja ir net TA praeina, nevirsyja be jos co2.

StandartinėParašytas: 11 Bal 2011, 23:42 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2009.11.13
Automobiliai:
E36 318is M42 92'
cezarius rašė:
yra 2 temp davikliai. vienas rodo temp skydelis kitas i kompa. jei tau nusprogo tas kur i kompa tai ir nematysi nieko tik jausi. pulsavima ne tik siti dalykai duoda. pulsuoja ir del slangu trukusiu nes ora siurbia per sona. taip pat ir del antifrizo trukumo.

Del tu davikliu, tai pvz. sitoj schemoj http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... hed_parts/ 8 i skydeli, 6 i kompa? Bet darant diagnostika, vistiek turetu matyti jei blogas daviklis?

StandartinėParašytas: 12 Bal 2011, 01:11 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.06.13
Amžius:
48
rope rašė:
bet nemanau kad jis kazka itakotu apsukoms, nes teoriskai ir be jos galima vaziuot. .

Teorija tu, cia ziguliai be jos vaziuoti gali. Alsuoklio slangos ir pacio alsuoklio voztuvo menbrana tai viena is priezasciu del ko apsukos tuscios eigos grybauja. Del alsuoklio menbranos tai M44 motoras pastoviai kencia, detale NR16 : http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ead_cover/ ir jei keisti tai tik nauja nes senos jos visos supuve.

StandartinėParašytas: 12 Bal 2011, 09:47 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
o tai gal zinai del ko apsukos kai uzgazuoju iki 3k tarkim, ir nuo tada krenta letai apsukos, nesvarbu iki kiek sukeliu apsukas nuo tiek ir krenta letai.... :?:

StandartinėParašytas: 12 Bal 2011, 09:51 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2011.04.06
Amžius:
39
Automobiliai:
E36; 1.6L; 94m.
o del temperaturos davikliu, tai as dariau diagnostika 3 kartus ir man parode temperaturos daviklio problema... tai va, bet nezinau kuris db:) ir gal galit man pasakyti kas gali buti jei tarkim nebeveikia tas temperaturos daviklis, kokie simptomai? :roll:

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 38 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery