Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 10 Vas 2025, 19:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 01 Rgs 2009, 23:17 

Automobilio, apie kuri norite paklausti[E36]
Pagaminimo metai:93
Variklis:2.0
Degalai:benzinas

Problema/klausimas:sveiki,turiu problemu su salto variklio uzkurimu ir padidejusiom kuro sanaudom.Karsta diena uzsikuria ko puikiausiai,problemos kai variklis yra saltas ir kol nepasyla variklis nenori traukti.

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 00:01 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.09.19
Amžius:
40
Automobiliai:
E36/2 323i M52 95'
Man buvo panaši problema, tik variklis netraukdavo, nei šaltas nei šiltas. Keičiau alkūninio velenėlio padėties daviklį, problema išsisprendė. Siūlyčiau pradžioj pasidaryt kompiuterinę diagnostiką, bus paprasčiau ieškoti gedimo.

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 09:50 

alkunini velena esu pakeites,bet man kai vanduo pasyla iki 90 variklis atsigauna ir visa diena vaziuoja gerai cia rytine problema grynai ir kompas nieko neranda

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 10:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
temperaturinis daviklis gali buti, kompas, matuokle, velenelio daviklis.

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 14:08 

temperaturos davikli esu pakeites kompa buvau idejas kita vistiek tas pats.ryte kai variklis uzsikuria sunkiai uzgesinus ji po 5 min.kuriant jis uzsikuria is kart,bet apsukos pasokineja ir pats uzgesta tada vel kuriasi sunkiai bet uzsikurus jau nebegesta.Ir trauka atsiranda tik kai variklis yra siltas.O buna kad uzsikures ryte negaliu nei isvaziuot is vietos nes duodant gaza iki galo apsukos vos kyla,tai turiu palaukt kol variklis uzkais uzgesint ir vel kurt tada jau gerai uzsikuria ir tauka yra.

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 15:55 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
tada belieka kompo rele (retai buna), arba veleneliu daviklis :) jei tikrai alkuninio veleneo davikli esi pakeites (ir jei jis geras).
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ead_vanos/
18 dalis.

p.s. gali buti beda damperyje
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... on_damper/
gali buti, kad pusmenuliukai iskrite, ar ismale skyles didesnes ir damperis pasisuka i sona ir neteisinga degima duoda - 8 dalis.
gali buti ir metkes jau nuejusios kazkur...

megink nuo velenelio daviklio, tik del butinai pagal koda, nes siemens sistemai kitaip nedirbs (isbandyta butent ant sio daviklio).

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 16:32 

ar eina kaip nors patikrinti velenelio davikli ar jis veikia ,ar tik keiciant.as turiu viena nenauja idejau bet neikas nepasikeite nebent abu pareja

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 16:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
varza pamatuok. siemens davikliai buna 1280 +- 10% omu
bet varzos matavimas dar nepasitvirtino realiai, nes niekas neismatavo blogo daviklio varzos :D
geriausia keitimu tikrint.
yra dar vienas variantas, kad jis turi lipti prie metalinio pavirsiaus, nes yra magneto principu veikiantis. bet vel, niekas is musu nepalygino su neveikianciu :)

man del velenelio daviklio nesivesdavo ryte. laisvai sukdavo varikli ir tiek, net nebande vestis. uzstumt neidavo irgi. kai suaktyvino per diagnostika purkstukus, uzvede, pasilde ir siltas vedes ir vaziavo kaip bitute, tik atvesta, vel nesiveda... pakeiciau davikli ir viskas susitvarke.
tai jei ka, pardavimui turiu nauja davikli toki (naudota kelis men) :)
p.s. dar budavo, kad vaziuojant, atleidus gaza, tiesiog uzgesdavo masina - ijungus begi (degimas ijungtas) toliau vaziuodavo. bet taip pasikartojo 2 kartus ir ryte nebeuzsivede :)

bet pozymiai tavo tai greiciau alkuninio daviklio, bet jei jis keistas, tai kaip ir atkristu.

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 17:09 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.12.01
Amžius:
39
Automobiliai:
sold
arba buvo cia is ebejaus nusipirke tu davikliu [-X

StandartinėParašytas: 02 Rgs 2009, 17:18 

alkuninis is bmw centro ir keistas servize

StandartinėParašytas: 03 Rgs 2009, 11:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
is kurio miesto esi?
siaip del to ka parasei (saltas sunkiai vedas, kai pasildai, uzvedi is naujo ir gerai vaziuoja) yra keli realiausi variantai: alkuninio daviklis, velenelio daviklis, variklio kompas, kompo rele, pravodke (kazin), temperaturos daviklis, damperio tas pusmenuliukas, kur fiksuoja damperi prie alkuninio, arba nusimususios metkes degimo.
jei turi galimybiu (garaza su duobe, irankiu remontui) gali meginti ir metkes pasitikrinti. tam reiks nusiimti galvos dangteli ir pagal instrukcijas patikrinti. aprasyti butu galima, jei zadi tikrint.
o siaip atmetimo principu, jei diagnostikos pagalba neina nustatyti gedimo.

StandartinėParašytas: 03 Rgs 2009, 16:49 

gyvenu ispanijoi,jei gyvenciau lt problemu nebutu bet cia servizuose dirba gryni bambukai buvau palikes tris dienas bmw centre.tai nieko nerado finale sako kompa tipo parejas atsisiunciau is lt ir niekas nepasikeite.O prasidejo nuo ,kad nesikurdavo salta ir didelis co tai teko keist lemda zonda bet vistiek virsijo co tai pakeiciau dar temperaturos davikli tai kai nuvariau pravaryt technikine tai nepatikejo nes rode nulius jokio ismetimo :P liepe sustot prie dobes paziuret is apacios gal ka pridirbes esu.Bet uzkurimas nepagerejo,lemda zonda idejau siemens bet neatitinka kodas koks buvo pasmane,gal tas galetu nesudirbt?dabar pasiziurejau kad pas mane ne temperaturos daviklis pakeistas o tas salia kur.Degima man tikrino bmw centre sake gerai.Dar tada reiketu paziuret kompo rele.Pabandziau atjunkt alkunini davikli tai man pradejo grynai variklis dirbt kai duodi gaza ir apsukos vos kyla man taip buvo ziema , bet pajungus variklis vel gerai pradejo veikt ,ir jis yra naujas idetas?Jau sukisau tiek babkiu i ja kad nebezinau kur galu ieskot servizuose nieko nepasako.Nnuvariau vakar ant kompo tai ismete viena klaida bet ji atsiranda tik kai variklis neuzsikuria iskart,kai motoras siltas neranda nieko.bet tai nei to idiotai negali pasakyt kas tai nes tipo siemens sistema nerodo konkreciai kas tai,bet tipo dacikai tie arba alkuninis arba velenelio.

StandartinėParašytas: 03 Rgs 2009, 16:53 

cia vienam pasiskambinau tipo jei abu dacikai pakeisti tai pabandyt spaudima sukelt varikli ipilt i tepalus kazkokio medaus?

StandartinėParašytas: 03 Rgs 2009, 18:06 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
KIA 05' 2x2
vejai su tuom medum. kaip jis pagerins uzsivedima? ir kaip gali itakoti, kad tik uzgesinus ir vel uzvedus viskas ok? :D neklausyk...
veliau paskaitysiu, dabar galva isuzta, nesuprasiu ko prirasei :D
atjunginejimas nelabai ka parodo... holo davikliai gali nebuti mire, bet jei jie silpni, tai ir nepagaus signalo...
o tai tu keitei kuri nors ir holo davikliu? ir koki ten salia temperaturinio? ten 2 temperaturiniai, vienas skydelui, kitas kompui.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ead_vanos/
kuri keitei? 15 ar 13
del LZ negali.
ir ka per klaida ismete? cia ir butu tavo beda, o jei jie nesupranta, tai nereiskia, kad nera bedos / klaidos... paklausk ju kas per klaida, klaidos numeri ar pan.

StandartinėParašytas: 03 Rgs 2009, 18:22 

13 pakeistas pas mane
numeris klaidos 79
kazkas apie trumpa jungima ir nesutikima ant variklio tasku kazkas tokio

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery