Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 09 Vas 2025, 00:05

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 15:35 

Automobilio, apie kuri norite paklausti [E36] coupe
Pagaminimo metai: 1994
Variklis: 1.6
Degalai: benzinas

Problema/klausimas:

Sveiki, susiduriau su problema, kurios jau keli menesiai negaliu isspresti, gedimo nesurado ir keli servisai. Beda tokia, smarkiai kazkas pradejo barsketi priekineje pakaboje. garsas kaip metalo i metala. keli sake kad sarnyrai, traukes, stabilizatorius, taciau patikrinus atrodo viskas tvarkoje. Nesenai pastebejau, kad barskejimas yra tada, kai vaziuoji per smulkias kelio duobeles (pvz: kelio lopai, staigios isvazos), taip pat pastebejau, kad smarkiau paspaudus stabdi, barskejimas dingsta, taip pat palijus silpniau barska. ar tai gali buti kaip nors susijus su stabdziais? ar tai gali buti kokia atsikabinus detale, kuri kala i kebula? gal kas esate tureje panasiu bedu?

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 15:41 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.02.07
Amžius:
41
sunku pasakyt, pas mane buvo kazkas panasaus kai ikrito akmenukas tarp stabdziu disko ir skardeles tos apsaugines, bet ten buvo labai skardus ir uzknisantis garsas, buvau vidury misko, kazkur zarasu rajone, galvojau "va dabar tai ikliuvau", bet nuemiau rata ir iskrito akmenuks :)

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 15:46 

na tai tikrai ne akmenukas, barska ziauriai, kalimas pereina net per visa kebula. Tuo labiau, atrodo kad barska abiejuose pusese. kuo toliau tuo smarkiau. kazkada seniau autoservise sake kad stabdziu kaladeles, tikrino, buvo prilaikancios spyruokles luzusios, dabar jos pakeistos, geros, taciau kaip kale taip kala.
ar gali buti vairo stiprintuve problema, susidevejimas ar kazkas panasaus? nors vairas laisvos eigos neturi.

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 16:44 

ar nebus amortizatoriai ten virsuj kur laiko, as nezinau kas ten yra bet taip man buvo kazkada su 2 golfu tai keite ir amortika ir dar kazka dare, beje ir db ant bmw kazkas panasaus atsiranda barskejimas kelevio priekinis sonas tai galvoju kad bus ta pati problema....

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 16:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.03.17
Amžius:
41
Automobiliai:
ex: E36 coupe 325 M50 vanos 94'
KIA 05' 2x2
turbut apie amortiku atramines gumas sneki :) gali buti, bet siaip jas mato darant vaizuokles diagnostika... pas mane galeniu amotriku atramines buvo mirusios, tai pajudinti stoka amortiko galima but... tai ir baladojosi.

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 17:13 

bet stabdant to garso nelieka, kaip suprantu kazka prispaudzia. jei amortiku atramines gumos susidevejusios, stabdant irgi juos spaudzia kazkaip?

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 17:26 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.10.15
Amžius:
47
Automobiliai:
e91, 330, 2007, M57N2
ex E46, 323, 2000, M52TUB25
ex E36, 318is, 1996, M44
man taip buvo, kaladeles pasikeiciau kadangi nusilauze "usai" nuo kalades kur i suporta isideda, del to ir buvo laisvumas

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 20:24 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2006.06.09
Amžius:
39
Automobiliai:
E36 325
na man buvo kad buvo luzusi spyruokle ir uzstrigo tas luzes gabaliukas tai ir budavo toks garsas tik man buvo gale o ne priekyje bet manau kad ir priekyje taip gali buti

StandartinėParašytas: 20 Geg 2008, 21:14 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.09.29
Automobiliai:
E36 318is sedan
E39 530d "Shadow Line"
gali buti del kaladeliu. kaladeles musasi i diska. man tai buvo

StandartinėParašytas: 21 Geg 2008, 09:54 

ačiū labai, leksiu ardyt ir ziuret :)

StandartinėParašytas: 21 Geg 2008, 14:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2005.08.27
Amžius:
54
Automobiliai:
BMW E36 328Ci
BMW e92 330d
BMW e90 320d
BMW K1200GT
tikrinam kaladeles,suportus ir apsaugine stabdziu disko skarda
p.s.ir vaziuokle tirinam irgi :wink:

StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 19:53 

ir man taip yra tik nepastebejau ar stabdant tai dingsta, dar pastebejau kad girdisi tik vaziuojant atdaru langu, kai langas uzdaras to nesigirdi, bet va lygiai taippat smulkios duobeles ir kelio lopai, sako zmones kad amortizatoriai :)

StandartinėParašytas: 23 Geg 2008, 10:03 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2008.04.18
Amžius:
44
Automobiliai:
E61 520d 05'
Elan rašė:
ir man taip yra tik nepastebejau ar stabdant tai dingsta, dar pastebejau kad girdisi tik vaziuojant atdaru langu, kai langas uzdaras to nesigirdi, bet va lygiai taippat smulkios duobeles ir kelio lopai, sako zmones kad amortizatoriai :)

pas man vienoje barskejo..apkaltinau servisa, kai keite kaladeles galines..atrado spiruokle luzusi pats galas...
o sitoje kur daba..barskejo rankinio kaladeles atsileidusios buvo..sakyciau reiktu spiruoklites pasitikrinri..irgi girdejosi atsidarius langa..

StandartinėParašytas: 04 Bir 2008, 17:29 

man priekyje barska o ne gale. dar vis bedos nesuradau, kalades vietoj stovi. pazistamas uzmete minti kad amortizatoriai, vienas jau ir i gala eina, bet ar barskejimas gali buti nuo ju???

StandartinėParašytas: 04 Bir 2008, 18:50 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.09.29
Automobiliai:
E36 318is sedan
E39 530d "Shadow Line"
gali :)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 39 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery