Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 28 Lap 2024, 19:33

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 08 Vas 2005, 10:03 

Sveiki. Pas mane E-36, 1.6i. (1993m). Prieš keletą mėnesių įsidėjau dujas. Vakar važiuodamas ant bendzo perjungiau dujas. Kažkas pokštelėjo. Pajutau, kad netraukia, ant laisvų iš karto gęsta (ir ant dujų ir ant bendzo). Negana to, dar pavažiavus pajutau smarvę. išlipęs atsidariau kapotą, ten viskas gerai. žiuriu iš duslės eina dūmai. Žiauriai smirda kažkokia guma ar dar kažkuom. Itariu užsikimšo katalizatorius.

Kam taip yra buvę :?:
Ir aplamai ar tai gali būti kaltas katalizatorius :?:

StandartinėParašytas: 08 Vas 2005, 10:13 

Kiek suprantu, pas tave dujos sove. Tai ziurek kur kokia slanga nusove ir kur svyla. Katalizatorius cia ne prie ko.

StandartinėParašytas: 08 Vas 2005, 10:52 

tas "pokst" dar atbuliniu smugiu vadinamas!tai yra duju misinys uzsidege(sprogo) isiurbimo kolektoriuje.tai galejo atsitikti del defektuoto aukstos itamps laido arba blogos zvakes.vaziuok i servisa ir daryk aukstos itampos diagnostika!
ir dar siki idemiai apziurek po kapotu visus guminius sujungimus su droselio sklende,o taip pat apsauginio voztuvo guma(jei toksai yra)!
100% zinau,kad bus kur nors oro pasiurbimas,o del jo ir apsukos nestabilios ir trauka sumazejo.

StandartinėParašytas: 08 Vas 2005, 20:37 

Nenoriu gasdint, bet pasimelsk, kad matuokle nebutu sprogus (man buvo 2 kartus, viena kart dugna isnese, kita kart amba ashiai). Jei yra apsaugine sklende, tai gal ir apsaugos (pas mane buvo, bet nepadejo). Gal ir slangas nurove, kaip kolega sake(irgi buvo man ne viena karta :) ).
Kalbu konkreciai pagal savo pavyzdi, bet tikimybe, manau, tau irgi galioja :!:

StandartinėParašytas: 08 Vas 2005, 22:09 

hjo,gali buti ir taip ,kad oro sklendes dangti nafig isnes.
geriausiu atveju suremontuosi,na o blogiausiu......srotu telefonu cia pilna :wink:

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 15:07 

Man buvo ta pati "beda". Radau zarna nukelta nuo oro srauto reguliatoriaus (ne matuokles!).

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 15:37 

Po kapotu žiūrėjau ir ten viskas Ok. Prie oro srauto matuoklės stovi vožtuvas ir jis geras. Visos šlangos irgi tvarkoj. Jokios smarvės pop kapotu.
Pokštelėjo kažkur po sėdyne, taigi itariu, kad katalizatoriuje.
Iškaluykite mano versijos ir tada komentarai....
Aš manau, kad nesudegusios dujos susikaupė katalizatoriuje ir sprogo, ko pasekoje subyrėjo katalizatorius ir užsikišo. Išmetamų dujų temperatūra prie katalizatoriaus siekia 600-800 laipsnių. Kadangi katalizatorius užsikimšęs, jis nepraleidžia išmetamų dujų ir temperatūra katalizatoriuje kyla, ko pasekoje pradėjo degti ir atsirado ta smarvė (iš duslintuvo). Dėl apsukų - variklį užvedus jis iš kart gęsta. manau todėl, kad išmetinmo sistema užsikimšusi ir variklis negali normaliai dirbti.

Nežinau.....

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 16:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
kvapas būna toks kaip pasmirdusių kiaušinių :x
o pavažinėjus tamsoj pažiūrėk pasilenkęs po mašina ar raudonas katalizas? jei raidonas, tadum bus užsikišęs. o pučia pro jį dujas lauk normaliai?

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 17:03 

išmetamų dujų beveik nepraleidžia, todėl nelabai ir matosi. iš duslės rūksta dūmai ir eina smarvė. Baisu važiuoti. Jei išsilydis katalizatoriaus metalinis sluoksnis, gali užsidegti antikorozinė danga. tada užsidegs auto ir pyz.....

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 17:23 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
tai važiuok operuot jį lauk jei tikrai jis. priduosi dar, tai beveik tas ant to ir išeis. gi superka tuos katalizatoriaus vidurius.. ;)

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 17:35 

man tai buvo taip,kad vieno cilindro rite atsijunge,o purkstukas purskia sau benza i cilindra.po 5 kilometru jauciu kvapa kazkoki itartina :) .pasiziurejau i katalizatoriu ir oh.....el !rauduonas! kuras jame matyt dege ramiai,o taip ir iki gaisro netoli!

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 17:45 

Siandien, jei rasiu laiko, varau i garaza. Islupsiu lauk ta katalizatoriu su visu duslintuvu. Pabandysiu visai be dusles. Jei gerai dirbs, tada viskas aisku - katalizatorius :!:

StandartinėParašytas: 09 Vas 2005, 17:51 

labai abejoju :P .

StandartinėParašytas: 10 Vas 2005, 11:02 

Monte buvo teisus. Maniau, kad katalizatorius užsikimšęs. Tačiau prieš pradėdamas ardyti nusprendžiau gerai apžiūrėti po kapotu. Buvo nulėkusi šlanga, kuri eina nuo tuščios eigos sūkių reguliatoriaus į ........(kažkur). Uždėjau ir viskas OK. Viskas lyg ir aišku, nusimovė šlanga, gaudo orą ir variklis nenori dirbti. Tik vieno nesuprantu, iš kur buvo ta gumos (ar dar kažko) smarvė iš duslės. Kas ten degė?
Savo nuomonės nekeisiu ir visvien išpjausiu ta supis... katalizatorių. Manau, kad jis kažkiek pasikimšęs, ko pasekoje didesnis išmetamųjų dujų pasipriešinimas, dėl ko padidėjusios degalų sąnaudos. Be to nelabai gaudo abarotus :!:

Gal aš neteisus :!:

StandartinėParašytas: 10 Vas 2005, 11:18 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2004.04.22
Amžius:
44
Automobiliai:
E36 320 M50 91' sedanas
na kažin ar išpjovus katalizą, labai jau geriau bus, jei jis neužsikišęs.. bet antravertus nustatyti užsikišimo faktą labai sunku.

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: