Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 14 Vas 2025, 22:57

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Čia aptariamos tik E36 modelių problemos, visa kita informacija bus be perspėjimo trinama.
Kuriant temas būtina nurodytį kėbulo koda laužtiniuose skliaustuose [], bei aiškiai įvardinti problemą temos pavadinime.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 18:16 

Automobilio, apie kuri norite paklausti
Pagaminimo metai:1993
Variklis:1,6l
Degalai:benzinas

Problema/klausimas: Į 'kregždę' planuoju dėti, 2.7l varikli (blokas 2,7l, galva 2,5l) ir dar dasimesti turbo. Kaip donoras yra chuliganas kuriame dabar ir stovi variklis. Tai štai keletas klausimų:

1. Dėl stabdžių. Kiek žinau tai reikės man isidėt stabdžius ir pagrindini cilindriuką nuo [E46] 330, tai kaip spėju suportų su diskais vien neužteks, nes gale bugniniai buve, ten reikės pirkt dar kažką prie suportų ar daburinėt kažką pačiam, kaip ten tie stabdžiai dedasi?

2. Dėl pravodkės. variklio pravodkę pajungiu į seną valdymo sistema ir viskas?

3. Dėl turbo. Kiek žinau man reikės 325 TDS turbinos. Bet klausimas pagrinde dėl galvos, nes pas mane jau variklis darytas, tai dedant turbo gali man stumokliai sudegt, todėl reiktų dėt stockinę galvą, kad tipo daugiau oro tilptų. Šituo klausimu išgirdau daug nuomonių ir visos skirtingos. Vieni sako, kad atmosferiniam varikliui max turbinos putimas 0,3-0,5bar (nededant kaltinių stumoklių ir pan) kiti sako, kad gali ir vienetą daryt ir niekas nesudegs. Žodžiu kaip ten su tuo turbo ir kiek man turėtų pūst, nes nežadu dėt kaltinių stumoklių ir pan?

4. Dėl reduktoriaus. Tiks man reduktorius (LSD) nuo 'chuligano' i 'kregždę'? ir šeip ka galima butų panaudot?

5. Dėl kompo. Kiek girdėjau nebūtina pirkt prog. kompo, nes padaro ir seną. Ar tai tiesa? ir koks skirtumas?

6. Ir šeip su kokiomis problemomis galiu susidurti ir tų problemų sprendimų variantai atliekant toki projektą. Gal kokių patarimų atsirastų. Automobilį neruošiu kokiam sportui ar kam, paprasčiausiai noriu pasidaryt savo malonumui. O jei klausimas kyla kodėl ne 'chuligana'?

1. 'Kregždė' irgi gali skristi :)
2. Netelpa man aparatūra i 'chuligana'
3. Visokių yra - viskokių reikia :)

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 18:49 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Registracija:
2008.02.06
Amžius:
54
Automobiliai:
E36 318iS sport edition
Nikas:
Barmenas
M20 ir E36 - nelabai derantys dalykas.
Reduktorius netiks iš E30 į E36.

StandartinėParašytas: 19 Bir 2011, 21:53 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2006.05.10
Amžius:
39
Automobiliai:
E39 530i M54 02'
Ex E36 328i M52 99'
Ex E39 530d M57 99'
Ex E30 316i m40 90'
abejoju kad gausi cia atsakymus nuo a iki z, tesiog cia klausimai ne kaip lempute pasikeisti :} manau supranti apie ka kalbu, beto bmwfan i tokius dalykus yra pasinese, cia tokiu rimtu dalyku niekas nediskutuoja :) as asmeniskai jei galvociau apie kazkokia papildoma auto "pasidraskymui" tai daryciau kaip bachurs, E30 arba E36 su m47 varikliu ir priedais :}

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 00:05 

Na turiu kaip bachurs [E30] plačiastopį kupą, bet kaip minėjau jo bagažinė per maža muzikai :) ir kaip suprast, kad čia info negausi? tipo čia gal BMW klubo Top secret informacija? :D Tipo jei nori sužinot - turi įstot? Čia juk projektas paprastas, kaip dvi kapeikos. Dėl kompo, tai galiu nuvaryt į V-motą ir paklaust kaip ten kas, dėl stabdžių, tai pasiimsiu tik suportus... netiks - visą komplektą. Klausiu paprastos info, kurią galima gaut nuvažiavus į tam tikrą vietą. dabar pas mane [E30] dalimis, o [E36] ruošiamas virinimui, tai autobusais važinėt ir rinkt info nelabai turiu noro :) ir nebūkit grynakraujais lietuviais - padėkit bičiukui ;)

P.S galit ir PM, kad niekas nematytų :D

StandartinėParašytas: 20 Bir 2011, 00:08 
Atsijungęs
 Aprašymas  

Vartotojo avataras
Registracija:
2007.03.17
Amžius:
36
Automobiliai:
ex.E34 520 M20 89'
ex.mazda 323 BG
ex.Mazda 626 GE crashed
ex.E36 316 M43 94'
ex.Aubi B4 94'
ex.Nissan Primera 97'
Aubi A4 TDI
esme ta, kad sitame forume dauguma vazineja su gamykliskai surinktais, netobulintais modeliais. Visokio plauko tobulinimais labiau domisi bmwfan.lt, ten gausi tikrai daugiau informacijos ;)

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: