Lietuvos BMW Klubas

Lietuvos BMW Klubo Forumas

Dabar yra 28 Kov 2024, 17:59

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 109 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 14 Bal 2017, 19:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.18
Amžius:
42
Pranešimai:
417
Miestas:
CH
Automobiliai:
ex E39 M5 `99
Tesla P90D Ludicrous `15
Aurimass rašė:
Nuomavau auto USA, Floridoj, iš Dollar.
Kreditinė Swedbank'o MasterCard. Rezervacija be užstato. Mokėjimą už nuomą nusirašė automobilio paėmimo metu. Užstatą užšaldė tik grąžinus mašiną, po 7 dienų "paleido". Draudimą ėmiau patį pigiausią. Nuomos metu automobilis apturėjo autoįvykį, kaltininkas buvo mano vairuotojas. Vairuotojas į niekur nebuvo įrašytas nuomojant mašiną. Įvykį privalomai reikia registruoti policijoje. Nekainavo nei cento.
Kas nepatiko: labai daug paslėptų mokesčių, kas europiečiui neįprasta. Deklaruojama ir rezervuojant matoma vienos dienos kaina nuo 35 dolerių finale buvo apie 80 dolerių už dieną.


Praeitais metais panasiai man viskas buvo su Thrifty. Pamirsau paklaust del antro vairuotojo, vadybininkas nepaklause, tik siule brangesnes masinas. norejau telefonu antra papildyt, jei imanoma, bet prisiskambinti be sansu. Aibe pasleptu mokesciu, gerai, kad buvau issiaiskines del mokamu keliu floridoje, tik nemanau, kad automatinio apmokejimo funkcija atsipirko


StandartinėParašytas: 28 Rgp 2017, 15:39 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2016.04.21
Pranešimai:
137
Goldcar Sicilija. Rezervuotas automobilis internetu per rentalcars.com, kaina 241e, atvykus i vietą klausiu vadybininkės, ar kažkaip galima be depozito? Žinoma galima, papildomą draudimą už 240 nusiperki ir viskas. Tarpinių variantų nėra, arba depozitas 1000+mokesčiai arba papildomas draudimas už 240. Gerai, paliekam depozitą. Kyla skandalas, "are you crazy without insurance? Any scratch is 300 euros, you sure?"-"yes, i'm sure"-"but you leave a car at 5 a.m. and we will check it at 8 a.m. and if we will found any scratch, you will pay 300, 500, 1000 euros!" Va toks smagus dialogas, vistiek kategoriškai atsisakau pirkti draudimą, ji linksi galva. Atvažinėjam visą kelionę, atiduodam mašiną, po 3 dienų nuskaičiuojami 60 eurų. Kreipiuos i rentalcars, jie pažada išsiaiškint, praeina dar savaitė, kol gaunu atsakymą, už ką nuskaičiuota. Už įbrėžtą ratlankį. Paklausus tiesiogiai Goldcar'ų, kodėl jie man nepranešė, nors patys rašo, kad pradžioj praneša, tada nuskaičiuoja - tyla iki šiol. Veiksmas buvo liepos vidury.


StandartinėParašytas: 28 Rgp 2017, 15:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2010.09.25
Pranešimai:
822
Miestas:
Kaunas
Automobiliai:
E90 LCI 320dA
[ex] E39 528iA
Kitokia patirtis: Avis, Nica, 2017.07. Rezervuotas ekonominės klasės automobilis (VW Polo or similar, gavau Opel Corsa 2017' su 5k km rida) per economycarrentals.com už ~230eur savaitei. Rezervavo apie 330eur (230 numa +100 eur dėl pilno kuro bako politikos), jokių primygtinų siūlymų dėl pilno draudimo, specialistas juokaudamas dar ir Porsche Cayenne pasiūlė (bet deja už tuos 230 eur savaitei tai nedavė :lol: ). Atiduodant patikra truko gal 1 min., jokių priekaištų, po kelių dienų nuo sąskaitos nuskaičiuota 230 eur kaip ir turėjo būt.


Paskutinį kartą redagavo Audintas 28 Rgp 2017, 15:56. Iš viso redaguota 1 kartą.

StandartinėParašytas: 28 Rgp 2017, 15:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2016.04.21
Pranešimai:
137
Tai po šitos kelionės aš jau nusprendžiau, kad gana man tų pigių nuomos kompanijų :)


StandartinėParašytas: 28 Rgp 2017, 20:40 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2006.01.14
Amžius:
35
Pranešimai:
810
Miestas:
Klaipėda
Automobiliai:
e90 325i
X6
Čia labiau ne pigios nuomos kompanija kalta, o Sicilija. Kogero priekabiausi jie :)


StandartinėParašytas: 28 Rgp 2017, 22:27 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Klubo Narys
Klubo Narys
Vartotojo avataras
Registracija:
2006.01.03
Amžius:
45
Pranešimai:
1543
Miestas:
Kaunas
Automobiliai:
E64 M6
G32 630xd
MB W126
GAZ 22
Man sicilijoj su draudimu nuomojamos mašinos buvo bajeris. Už draudimą susimokėjau užsisakant mašiną internetu, bet nuvykus pareiškė, kad negalioja ir reik vietoje apsidrausti, o poto išsireikalausite iš tarpiniko gražinti už draudimą internetu sumokėtus eurus... bet tarpininkas taip tų eurų ir negražina, nes neva tai draudimas galiojo. Ir ne man vienam taip, prieš mane stovėjo rusai nuomos pukte ir lygiai ta pati istorija...

_________________
Bardahl alyvos ir tepalai


StandartinėParašytas: 29 Rgp 2017, 07:46 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2016.04.21
Pranešimai:
137
na, jau po kelionės pradėjau skaityt atsiliepimus apie goldcar, tai labai daug nusiskundimų.
Pernai buvau Sardinijoje, ten irgi kilo šiokių tokių nesklandumų, bet tarpininkai (rentalcars.com) per porą savaičių grąžino pinigus, tai kaip ir viskas gerai.


StandartinėParašytas: 29 Rgp 2017, 17:12 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2013.02.19
Pranešimai:
844
Turėjęs nemažai patirčių su įvairiom automobilių nuomos kompanijom, kurias apibendrinti galiu rekomenduodamas du nuomos būdus (jei norite išvengti užprogramuotų problemų):
1. imate iš pigios kompanijos automobilį (kad ir per brokerius), bet būtinai iš jų pačių (ne iš brokerio ir ne per brokerį) imate ir full insurance;
2. imate automobilį iš normalios kompanijos, pvz, Sixt.

Rekomenduoju pasiskaičiuoti abu variantus, nes kartais būna, kad imti antrą variantą išeina pigiau.
Keletas pavyzdžių:
a) nuomavausi Bergamo iš Goldcar`o be jų draudimo (su brokerių draudimu). Ieškojo visų įmanomų būdų, kaip nenuomuoti automobilio, automobilio atsiėmimas užtruko 4 valandas. Nežinau ar čia labai smagu pradėti atostogas nuo ginčų su jais. Kadangi jau buvo sumokėta per brokerius už auto ir už draudimą, galiausiai dar teko pirkti ir jų draudimą, ko pasekoje gavose brangiau nei būčiau ėmęs per Avis, Hertz ir pan. (tik pas pastaruosius paslaugos kokybė būtų buvusi kokį 10x geresnė).

b) Barselonoje nuomavausi per FLY su jų draudimu. Už savaitę 25e + jų draudimas kažkas apie 160e ar 180e (iš atminties, tiksliai nepamenu). Vis tiek gavosi pigiau, nei imti iš respektabilių kompanijų.

c) Porto nuomavausi per Sixt, gavosi pigiau nei imti iš pigių kompanijų su jų draudimais.

d) Palermo nuomavausi per Europecar su brokerių draudimu, gavosi truputį pigiau nei iš gerų kompanijų, bet overall vis tiek išdūrė, nes vietoje nuomuoto kabrioleto gavau š**ą su dideliu stoglangiu (DS3 cabrio), kurio negali užginčyti, nes formaliai dokumentuose jis irgi "cabriolet". Taip pat bandė mano kantrybę su kuro nedapylimu ir pan., gerai, kad nesėkmingai :) Sutaupytos kelios kapeikos paslaugos kokybės sąskaita.

Ir tokių istorijų iš savo patirties turiu n, todėl ir siūlau aukščiau minėtus du būdus, kad kelionė užsienyje neprasidėtų (arba nesibaigtų) nemaloniais potyriais.

Jei kas planuojatės kelionę į JAV - Turo geras daiktas. Nepraleiskit progos už gerą kainą pasivažinėti supercar`ais :)

Tiek


StandartinėParašytas: 29 Rgs 2017, 15:52 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2016.08.01
Pranešimai:
5
Automobiliai:
E61
Iš savo patirties irgi duosiu patarimų, jeigu kam įdomu ir planuojat nuomotis automobilį Maljorkoj ir Kretoj.
Tai Maljorkoj buvom Pietryčiuose ir mažame miestelyje, nežinau kaip Palmoj ar kitur, bet mums visiems dar tada nebuvo 25 metai, tai prie mūsų viešbučio niekas nenorėjo nuomoti mums, nors vienam iš draugų kitą mėnesį jau turėjo sueiti 25 metai. Tai buvom praradę viltį, kad nebe išsinuomosim, bet pačiam miestelyje buvo kelios vietos kur buvo galima išsinuomoti ir tik vienoje vietoje leido nuomotis. Todėl nenuleiskit rankų jeigu kažkur pasakė - ne, nes iš tiesų yra, tik reikia paieškoti. Mes kaip pirmą kartą buvome kelionėje, tai norėjom cabrio, mums pasiūlė peuqeot 308 už 90 eurų + kuras pilnas draudimas ir navigacija. Tai galiu pasakyt - gailėjomes. Nes Marljorka, kad ir graži, tačiau iki to grožio reikia visada važiuoti keliais kur sausrumos, žodžiu neįdomu, nes nėra kalnų. + panos žiauriai pyko, nes jom plaukai vėlėse ir vėjas ausis perpute :D Automobilio stovis irgi nebuvo kažka, nu žodžiu, padrožta neblogai. Kainos Maljorkoj įvairios galima ir Panda už 30-40 eur išsinuomoti, o jei norit kažko blatniau tai mokėsit. Mus priority šį kartą buvo, kad cabrikas. Tai jau geriau būtume kokią galingesnę pasieme. Nu tiek to.

Dėl Kretos - tai ten palyginus su Maljorka, kainos didesnės. Bet ir žinojom, kad ten nėra pigu. Todėl šį kartą atvykę, pasimokėm iš Maljorkos. Ilgai ieškoti ten mašinos neteko, nes ten tiesiog buvo gatve, kurioje daug nuomotojų. Ėjom visur, pamatom kainas ir klausiam, ant jų stendų kainos atrodo žemos, bet pradėjus su jais kalbėti kainos padvigubėja, jie pasiima savo lankstinukus su kainynais, apveda seną kainą, nubraukia ją ir užrašo ale su nuolaida, kadangi sezono pabaiga ir daro nuolaidas. Pas juos draudimas all in, žodžiu viskas apdrausta, stiklas, kėbulas, turi jie tų draudimų rūšių kokius 10 ir draudžia ale su geriausiu 100%. Taigi, vieni nuomotojai mus įspėjo, kad aplinkui kiti nuomotojai yra sukčiai, ir duoda greitai pasirašyti sutartis apie draudimą tik trumpai užsimindami. Siūlė vengti tokių, kurie sako "gerai, rytoj ryte privešim jums automobilį į viešbutį ir pasirašysim sutartį", nes kai jie atveža tai prie tos kainos kur sakė iš pradžių dar prideda kokius 50 eurų. Taip pat minėjo saugotis tokių, kur draudime dar iš kitos pusės prirašyta įvairių sąlygų ir jei tų sąlygų neperskaitai, tai paskui jie iš tavęs kaulys pinigų. Todėl imkit tokius draudimus, kur ant kitos pusės nėra jokio teksto.
Dėl pačio automobilio nuomos, tai mes kadangi susivėlinom ir nuėjom į nuomos punktą vakare, tai automobilių gerų nebeliko. (ten populiarūs iš BMW tai pirmukai). Tai pravaikščiojom po punktus ir geriausia, ką radom (ne kabrikas, nes ten visada pirmas pasiūlymas buvo, kad gal norim be stogo) tai buvo Fiat punto (pavargus už 55 euro) arba WV POLO 2017 metų 2l. dyzelis. už 75, tai pasirinkom patogumą ir pasiėmėm šitą variantą. Ir tikrai nepasigailėjom, nes išties automobilis naujas, švarus ir labai gerai vairavosi ypač tokiais siaurais keliais kaip Kretoje. Taigi, po to kai atidavėm automobilį vistiek prisikabino prie vieno įbrėžimo (todėl visuomet nusifotografuokite automobilius prieš imant juos, kad turėtumėt įrodymų, jog tokie įbrėžimai jau buvo prieš tai), tačiau kitas darbuotojas bus apgynė ir pasakė, jog toks įbrėžimas jau buvo prieš tai (jėga).

Šiek tiek informacijos, jei kam reikia apie kelius:
Tai Maljorkoje, kaip minėjau gražių vaizdų važiuojant nėra, visur sausumos. Tačiau tiesūs keliai, beveik nebuvo serpantinų ar siaurų kelių. Beveik nėra šviesoforų ir visur žiedinės sankryžos. Nėra daug automobilių. Greičio tiksliai nepamenu, bet panašiai kaip pas mus. Yra pagrindinių kelių ir autostradų, todėl pasiekti miestus nėra sunku.

Su Kretos keliais yra sudėtingiau. Ten griežtos taisyklės, beveik visur dvigubos ištisinės. Baudos didelės. Max greitis 100. viena pagrindinė autostrada. Šviesoforai ir stop ženklai - pamato kad nesustojai kerta ir bauda plius atsisveikini su teisėm. Nulio promilių taisyklė. Fotikai iki kurių prisilėtini 30. Patys keliai siauri, daug serpantinų ir aklų zonų. Taigi 300 km važiavom 8 valandas jei nedaugiau. Šiaip off roudo automobilių nuomotojai neleidžia daryti, kadangi norėjom nuvykti į Balo lagūną, tai iškarto pasakė "NO BALO", nes ten 10 km jei nedaugiau reikia važiuoti žvirkeliu. O ir kiti turistai, kurie vyko ten minėjo, jog mate daug užklimpusių automobilių, pramuštų padangų, tai tikiu, kad nelabai norėtumėt 35 laipsnių karštyje traukti domkrata ir keisti padanga. Todėl geriau į šitą lagūną vykti su ekskursijom.

Tai viskas. Tikiuosi pagelbėjau tiems, kurie planuoja keliauti į šias dvi salas :)


StandartinėParašytas: 04 Spa 2017, 13:59 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2012.01.09
Pranešimai:
122
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E46 320d 03m
ex E36 318IS 95m (first and last E36)
ex E36 316iA 94m
ex E36 325td 93m
ex E36 318tds 95m
ex E36 318IS 92m
Radau sau aktualią temą. Noriu pasikonsultuoti dėl automobilio nuomos ne sezono metu. Neapolyje.
Auto planuoju nuomotis 7 dienoms, pigiausias drandaletas per rentalcars.com kainuoja 10eu/para, ~10eu/para pilnas draudimas, ~12eu/para navigacija.
Tai pirmas klausimas būtų ar verta imti navigacija? Buvau Lenkijoje šturmanu su Sygic demo versija, viską pavyko rasti.
Beje pridėsiu komentarą, kad paskaičiau kelių kompanijų nuomos sąlygas, jų tam puslapy radau lietuvių kalba, tai užstatas mašinai yra vienur500 kitur 900eurų.


StandartinėParašytas: 04 Spa 2017, 14:56 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2009.05.13
Amžius:
38
Pranešimai:
4350
Miestas:
Kaunas
Automobiliai:
E46 325i '02 gone
FIAT 500 S '14 ex
E90 325 LCI '09
VW Golf MK7 facelift ‘19
Kiekbuvęe užsieniuis su savo auto, užtenka tel navigacijos niekur nepaklydau, viską radau. Aišku navigacijq navigacijai nelygu, bet turiu kelias tai nei viena dar nėra pavedus.

_________________
Gali būti baigęs tokią mokyklą, kur gali su knopke kažką nudurti mirtinai, ar su sąvaržėle padaryti kapitalinį tanko remontą.

-15 respect'o point'ų, kad nepirkau kabriko.


StandartinėParašytas: 04 Spa 2017, 15:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Registracija:
2010.09.25
Pranešimai:
822
Miestas:
Kaunas
Automobiliai:
E90 LCI 320dA
[ex] E39 528iA
Asmeniškai man navigaciją atstoja telefonas (ypač jei dar turi nemokamus mob.duomenis ES šalyse). O apie užstatus jau čia kalbėta anksčiau


StandartinėParašytas: 04 Spa 2017, 15:48 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.18
Amžius:
42
Pranešimai:
417
Miestas:
CH
Automobiliai:
ex E39 M5 `99
Tesla P90D Ludicrous `15
danielis112 rašė:
Radau sau aktualią temą. Noriu pasikonsultuoti dėl automobilio nuomos ne sezono metu. Neapolyje.
Auto planuoju nuomotis 7 dienoms, pigiausias drandaletas per rentalcars.com kainuoja 10eu/para, ~10eu/para pilnas draudimas, ~12eu/para navigacija.
Tai pirmas klausimas būtų ar verta imti navigacija? Buvau Lenkijoje šturmanu su Sygic demo versija, viską pavyko rasti.
Beje pridėsiu komentarą, kad paskaičiau kelių kompanijų nuomos sąlygas, jų tam puslapy radau lietuvių kalba, tai užstatas mašinai yra vienur500 kitur 900eurų.


Na ta navigacija su italijos keliu painumu tokiam neapolyje tai menka pagalba, bet naudociau ka nors is telefoniniu. Bet butinai imk pilna draudima, pamatysi, kaip neapoly zmones savo ir kaimynu masinas saugo...ibrezimai ir ilenkimai gali kainuoti jei nesidrausi.


StandartinėParašytas: 04 Spa 2017, 20:43 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2012.01.09
Pranešimai:
122
Miestas:
Vilnius
Automobiliai:
E46 320d 03m
ex E36 318IS 95m (first and last E36)
ex E36 316iA 94m
ex E36 325td 93m
ex E36 318tds 95m
ex E36 318IS 92m
Pasitikslinu:

Tas pilnas draudimas yra tai, kad ivykio atveju nereikia moketi privalomos isskaitos?


StandartinėParašytas: 05 Spa 2017, 13:00 
Atsijungęs
 Aprašymas  
 
 
Vartotojo avataras
Registracija:
2008.05.18
Amžius:
42
Pranešimai:
417
Miestas:
CH
Automobiliai:
ex E39 M5 `99
Tesla P90D Ludicrous `15
danielis112 rašė:
Pasitikslinu:

Tas pilnas draudimas yra tai, kad ivykio atveju nereikia moketi privalomos isskaitos?


Reik paskaityt kaip tas aprasyta del francizes. Pagal kaina atrodo, kad cia be francizes. Gal turi aprasyma italiskai arba angliskai to draudimo, imesk cia.


Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 109 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Part of BMW Club Lithuania | Also visit BMW Club Gallery